HKV történelem

Szülőkategória: ROOT Kategória: Közösség Megjelent: 2014. február 26. szerda Írta: Admin

A HKV csapatról:


2006 decembere körül elkezdtem egy demó Live for Speed szervert futtatni ,hogy milyen is ez a netes autózás. 
Névnek a HUN gyurunk vazze -t adtam ,mert a sok hiper-szuper racing szerver név nem tűnt izgalmasnak valahogy. 

Jöttek is rengetegen a fura név láttán volt aki csak a nevet kritizálni jött s ki csak szimplán játszani valamint ismerkedni a többiekkel. 
Akik kikapcsolódni és egy-egy jó futamért kereseték fel a szervert ,azok többnyire visszatérő vendégek is lettek! Így alakulgatott már egy kis társaság a vendégekből....Volt néhány magyar szerver is akkoriban ,mint a népszerű Kockasajt Magyarország host is (szintén nem hétköznapi névvel ) ,mackósajt vezényletével. 
A két szerver nem volt rivális sőt innen oda s vissza jártak a játékosok, ahol éppen volt hely! 
Akkoriban (is) igen kevés értelmes és lag mentes magyar szerver volt, ahol egy jót lehetett játszani magyarokkal -ezért is fordultak meg nálunk sokan! 

2007 februárjában az egyik törzsvendég, Ferencke előállt egy ötlettel miszerint használhatnánk Ventrilo-t az egyszerűbb kommunikációhoz ,hogy ne kelljen irkálni verseny közben. 
Akkor kezdtünk egyre jobban összerázódni, azok közül akik fel jártak a ventire. 

2007 áprilisa körül felvetődött 2 emberkének mégpedig Dávidnak és Ferenckének az ötlet, hogy jó lenne egy csapatot alapítani, ezt az akkor nyílt fórumon (mostani zárt) konzultáltuk meg. 

Ehhez kellett valami csapatnév is, de a rahedli részing meg egyéb sablonos név senkinek nem tetszett, így valami egyedit szerettünk volna! 
A két szerver nevének a keresztezéséből jött a HUN kockasajt vazze elnevezés, ami értelmetlenül hangzik és az is, de a tagoknak nekünk tökéletesen megfelel! 

A mostani felállásban =HKV= vagy HKV rövidítést használjuk inkább, a BF2 prefixből merítve. 
A taglétszám többnyire a kialakult társaságból jött össze, akik rendszeresen megjelentek a hostokon vagy a ventrilo-n. 

Így jött össze az akkori csapat: Benel, CaRBoN, CupraR, Dávid, F20C, FEFE, Ferencke, HondaCRX, HondaTyper ,KV, Laca, mackosajt, Master, Mpower, Mugen, Potyo, Robibácsi ,SASA, Vakond és jómagam Target78. 

Jöttek-mentek az  emberek természetesen az idő haladtával, de a "törzsgárda" nagy része még mindig megvan, ami így lassan 5 év után elég kevés ilyen csapatról mondható el! 
Sok drifter meg „űber profi” magyar csapat volt mellettünk, de nem sikerült fennmaradni sokáig egynek sem valamiért ;) 

Rengeteg fun futamot rendeztünk ,amire sok vendég is eljött rajtunk kívül természetesen, persze ez a nagy LFS celebek szerint gagyi (ovis) avagy publik láma dolog, de mégis éveken keresztül működött!

A futamok ingyenesen és egyszerű (korrekt) szabályok mellett zajlottak, ami sokaknak volt könnyen elfogadható! 

Minden csapattagnak meg van az s2 licensz (nem tört ;) ), így jó ideje nem csak demóban versenyzünk. 

A kezdetben szinte csak lfs-ről szóló csapat szépen egy baráti társasággá nőtte ki magát, ami a ventrilonak és a már négy alkalommal megtartott találkozóknak is köszönhető! 
Sajnos a találkozókra csak páran tudtak eljönni, mert szerte az országba laknak a tagok, így nehéz összehozni időben és térben a személyes találkozást! 

A csapat nem kaszt alapú, tehát nincs "TÍM LÍDER" csak ötletroham van és az aktív tagok vagy elfogadják vagy nem. A ventrilo-n kívül a zárt fórumon folyik általában a diskurzus. 
A zárt fórum az egyik kapocs nálunk, így sokaknak tűnhet úgy, hogy punnyadás van a HKV-nál ;)  (pl. a zárt fórum legnépszerűbb topicjában a hozzászólások száma meghaladja a hatezret(!) )

Az LFS-en kívül sokféle játékkal játszunk közösen a neten s nem utolsósorban beszélgetünk, így tudjuk az időnként fárasztó s unalmas hétköznapokat feldobni! 

Közösen béreltünk LFS + ventriló szervert, de szoktunk battlefield 2 coop-ot vagy egyéb hostokat is indítani néha - épp ami "aktuális" ;) . 

Elkalandoztunk páran az rfactor világába is, ami egy új lehetőséget adott a közös tevékenységre a játékon kívül, s ez nevezetesen az rfactor modok, autók készítése

Teljesen amatőr szinten, de sok lelkesedéssel merültünk bele, s meglepetésünkre a 2010-es évben az EASTCARS s a CIVIC4G módunk 7. valamint 9. helyet kapta az rfactorcentral.comoldalon! 

Azóta pár autót létrehoztunk kisebb-nagyobb sikerrel és ha valaha megjelenik az rfactor 2, akkor lehet ott is megpróbálunk alkotni valamit! 


2012 -ig történtek tagbeli változások nálunk bőven! 

Jöttek páran ,mint AKA , Atis , Broki ,Steve ,Zsoltee , MissHajni , Jana , sDevil valamint nem utolsó sorban Gyulapapa
Visszatért Carbon Ricsi és Sasa is hosszú idő után, nem kis örömünkre! 

Páran a csapatból az LFS.hu bajnokságban is megmérették magukat (jelenleg is), talán nem is rossz eredményekkel! 

Jelenleg LFS és ventrilo szerverünk nincs, mert a volt szolgáltatónk már nem foglalkozik lfs hosting-al! 

Jelenleg TS3-at használunk a multi-gaming.hu jóvoltából! Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Találatok: 2004